BMW XM Exterieur Voorkant

VEELGESTELDE VRAGEN DUSSELDORP BMW

Antwoorden op veelgestelde vragen

AUTO KOPEN

De levertijden van onze auto’s verschillen per model. Bij een occasion of een nieuwe auto uit voorraad kunt u vaak binnen één week al rijden. Heeft u een auto gekozen die nog helemaal geproduceerd moet worden dan krijgt u te maken met langere levertijden. Vraag onze verkoopadviseur naar de actuele levertijden van het model dat u op het oog hebt.

Wat leuk! Bij de auto die u gevonden heeft staat het telefoonnummer van de vestiging waar deze auto staat. Of neem contact met ons op via het contactformulier op de website. Onze verkopers helpen je graag.

Als deze auto op onze website staat dan is de auto nog beschikbaar. Echter, het kan voorkomen dat een auto net voordat u langs komt bij onze vestiging verkocht is. Het is verstandig om even contact op te nemen. Dan weet u zeker dat de auto voor u klaar staat en dat u bijvoorbeeld ook een proefrit kunt maken.

Uiteraard! Een proefrit is eenvoudig online te boeken. Ga naar de auto van uw keuze, klik op de knop: Maak een proefrit en plan de afspraak. Je ontvangt direct een bevestiging van de afspraak in de mailbox. Lukt de afspraak op de door u aangegeven datum en tijd niet dan nemen wij contact met u op om een nieuwe afspraak te plannen.

U kunt uw auto uiteraard inruilen bij Dusseldorp BMW. Wij taxeren de waarde op basis van marktdata en geven een nauwkeurige indicatie van de inruilwaarde. Wij verwelkomen u graag op één van onze vestigingen en wij taxeren graag uw auto. Wilt u tijdens de taxatie proefrijden in een auto? Maak dan ook direct een afspraak voor een uitgebreide proefrit. Wij staan graag voor u klaar!

CONTACT

U kunt hiervoor het contactformulier op onze website gebruiken. Onderaan deze pagina vindt u tevens per locatie de telefoonnummers, whatsappnummer en adresgegevens.

Heeft u net een e-mail ontvangen, dan vindt u onderaan de mailing altijd een mogelijkheid tot uitschrijven. Door de link in de mailing te gebruiken wordt de uitschrijving direct doorgevoerd. Ook kunt u via deze weg aangeven welke mailingen u wel en niet wilt ontvangen.

Geef deze wijziging door via het contactformulier op deze pagina, dan zorgen wij ervoor dat dit wordt aangepast in onze systemen. Wilt u bij een adreswijziging ook het oude adres vermelden, zodat wij er zeker van zijn dat wij de gegevens van de juiste persoon aanpassen. Alvast bedankt voor het doorgeven!

ELEKTRISCH

Helaas is de lagere bijtelling op korte termijn niet te verwachten. Het huidige kabinet stimuleert vooral volledig elektrische auto’s om een verlaging van de CO2-uitstoot te bewerkstelligen.

Je kunt gebruik maken van de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) voor het kopen of private leasen van een nieuwe of gebruikte elektrische auto. De regeling loopt van 1 juli 2020 tot en met 31 december 2024. In 2023 is het subsidiebedrag voor een nieuwe auto €2.950 en voor een gebruikte auto €2.000.

Aanvullend zijn elektrische auto’s, zowel batterij-elektrisch als waterstof-elektrisch, vrijgesteld van aanschaf- (BPM) en wegenbelasting (MRB). Ook voor de particulieren is een elektrische auto een financieel zeer aantrekkelijk alternatief.

Er is momenteel geen subsidie voor bedrijven of zakelijke rijders voor elektrische personenauto's. Helaas! Wel is het bijtellingsvoordeel, geen aanschaf- (BPM) en wegenbelasting (MRB) van toepassing. Voor een nieuwe auto geldt een lagere fiscale bijtelling van 16% over de eerste 30 duizend euro van de fiscale waarde van de auto.

In het algemeen geldt dat de kosten voor laden lager zijn dan brandstofkosten. Daarnaast is een elektrische auto tot en met 2024 vrijgesteld van wegenbelasting (dit bespaart gemiddeld zo'n €200,- per maand. De onderhoudskosten vallen circa 40% lager uit. Dit bij elkaar maakt elektrisch rijden financieel zeer aantrekkelijk.

Een van de belangrijkste externe factoren die van grote invloed is op de prestaties van een accu is de buitentemperatuur. Interne factoren zijn bijvoorbeeld het gebruik van kachel, airconditioning, belading en uiteraard uw rijstijl. Zijn de onderhoudskosten met een EV hoger of lager vergeleken met een benzine- of dieselauto? De onderhouds- en gebruikskosten voor een EV zijn in verhouding zo’n 40% lager. Dit is ook zichtbaar in het Service Inclusive pakket van BMW waarbij u kunt kiezen voor zeer aantrekkelijke meerjaren onderhoudscontracten.

Een elektrische auto biedt een volledig nieuwe rijbeleving met oog voor rijplezier en emotie. U ervaart de elektrische dynamiek dankzij het direct aanwezige koppel dat direct vanaf stilstand beschikbaar is en zorgt voor een traploze acceleratie. De vrijwel geruisloze elektromotor zorgt voor een ontspannen rijgevoel. Uiteraard is een elektrische auto emissievrij. Dit zorgt voor een schonere toekomst.

Gaat u de auto zakelijk rijden dan zijn er belastingvoordelen en subsidies. Een elektrische auto spaart het milieu en is voordeliger voor de (zakelijke) portemonnee.

In uw toekomstige of huidige BMW wordt gebruikt gemaakt van een hoogvoltage accu’s en deze accu zijn lithium ion-accu’s. In de praktijk blijkt de levensduur van de hoogspanningsbatterijen de door fabrieksgarantie gestelde grenzen ver te overschrijden, waarbij de capaciteit nauwelijks afneemt. Vraag jouw verkoopadviseur voor meer informatie over deze garantie.

Er worden met grote regelmaat nieuwe elektrische en hybride modellen geïntroduceerd. Voor het laatste nieuws navigeert u naar “laatste nieuws” bovenaan deze website.

De actieradius kan afwijken van de WLTP actieradius. Dit komt door verschillende factoren zoals het gebruik van de auto en weersinvloeden.

WLTP staat voor Worldwide Harmonized Light-Duty Test Procedure. De werkelijke actieradius is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en weersinvloeden.

Vanuit BMW krijgt u een ruime accugarantie op alle elektrische en plug-in hybride BMW modellen. U kunt met een gerust hart een elektrische en Plug-in Hybride BMW kopen zowel nieuw als tweedehands.

Dat is geen enkel probleem! De auto is uitgerust met een intelligent temperatuurhuishouding die de batterij op een constante temperatuur houdt onder elke weeromstandigheid. Snelladen is volledig veilig. Een elektrische BMW stemt het laadvermogen constant af met de snellader en houdt rekening met de omstandigheden.

BMW heeft in samenwerking samen met Eneco eMobility een volledig aanbod voor thuis laden inclusief installatie. De oplossingen zijn terug te vinden in de online configurator of in de digitale brochure. Uiteraard staat ook uw adviseur klaar om de mogelijkheden toe te lichten over de werking en de kosten.

Het is mogelijk om via het stopcontact te laden met een door BMW geleverde “mode 2 kabel”. De mode 2 kabel is een noodkabel en is voor incidenteel gebruik. Wij adviseren om een stopcontact te gebruiken dat is aangesloten op een aparte groep in een NEN gecertificeerde groepenkast. Het is niet toegestaan om een verlengsnoer te gebruiken

Nederland heeft ruim 100.000 publieke laadpunten en meer dan 3200 publieke snelladers. Dit aantal is snel groeiend en is hiermee een van de beste laadnetwerken ter wereld. In de My BMW app of op de BMW charging website vindt u alle publieke laadpunten. De laadpunten zijn allemaal zichtbaar in de navigatiesystemen van de elektrische en plug-in- hybride BMW modellen.

ONDERHOUD

Dat is vervelend. Wij helpen u graag. Kunt u niet meer rijden, bel dan de BMW Service Centrale 0800-0357.

Kunt u nog wel rijden, bel met de dichtstbijzijnde Dusseldorpvestiging, zij helpen u graag verder en maken een afspraak om het zo snel mogelijk te verhelpen.

Ja dat kan. Neem contact op voor de voorwaarden. We hebben bijvoorbeeld speciale auto’s voor de vakantie.

Ja dat kan tot 18 uur als u dat van te voren aangeeft.

Dit kan maar moet u bij het maken van de afspraak kenbaar maken of vragen, het kan namelijk zijn dat we niet meteen aan uw auto kunnen beginnen.

We hebben een vervangende auto vanaf €55 per dag of een gratis (electrische) fiets

Ja, wij hebben een mooi aanbod van vervangend vervoer. Onderhoud of schade is niet leuk maar met een prachtige BMW of MINI wordt het leed een stuk verzacht. Vraag naar de mogelijkheden en de kosten. Uw serviceadviseur kan hier alles over vertellen.

Bij een kleine onderhoudsbeurt verversen we de vloeistoffen en controleren we de auto op de meest voorkomende slijtagepunten. Bij een grote onderhoudsbeurt lopen we de hele auto na. Zo weet u zeker dat uw auto in topconditie blijft.

Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren: de leeftijd van uw auto, kilometerstand, periode sinds laatste onderhoud en de onderhoudshistorie. De serviceadviseur op uw vestiging adviseert u graag.

Bij iedere Dusseldorp vestiging kunt u terecht voor onderhoud. Zit er op uw auto nog garantie dan raden wij u zeker aan om bij een Dusseldorp vestiging langs te komen. Zo weet u zeker dat het onderhoud uitgevoerd wordt volgens de regels van BMW en MINI en behoud uw auto zijn garantie.

Dat is vervelend! Er zijn veel lampjes die kunnen gaan branden op het dashboard. Bij het ene lampje mag u niet meer verder rijden. Bij een ander waarschuwingslampje is het slim om direct naar een van onze vestigingen te gaan. In het instructieboekje kunt u lezen wat je moet doen. Komt u er niet uit? Geen probleem! We staan voor u klaar. Bel met de met de dichtstbijzijnde vestiging.

Op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur is het mogelijk om zonder afspraak langs te rijden voor de volgende reparaties: o Kapotte lamp o Lekke band o Ruitenwisser problemen o Problemen met de remmen o Losse kentekenplaat o Batterij vervanging sleutelkaart Als het druk is kan het zijn dat u even moet wachten. Ook kan het zijn dat het probleem niet direct opgelost kan worden. Onze serviceadviseur zal u uiteraard informeren en adviseren over de vervolgstappen. Wilt u zeker weten dat u meteen terecht kunt dan kun u het beste even bellen met de dichtstbijzijnde vestiging.

Wilt u een afspraak voor onderhoud of de APK verzetten of helemaal annuleren, neem dan telefonisch of via whatsapp contact op met de vestiging waar u deze afspraak heeft gemaakt.

Is uw auto toe aan APK?Maak dan een afspraak voor de APK,snel en eenvoudig via onze werkplaatsplanner op de website of telefonisch.

Een afspraak plannen voor onderhoud kan snel en eenvoudig via onze werkplaatsplanner op de website of neem telefonisch contact op.

PRIVATE LEASE

Heeft u bij een andere BMW dealer een betere aanbieding gekregen? Neem dan contact op met uw verkoopadviseur. Samen kijken we graag waar de verschillen zitten en naar de mogelijkheden om een oplossing te vinden.

Ja, het is mogelijk om uw leasecontract tussentijds te wijzigen. Aan het wijzigen van het contract zijn kosten verbonden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden. Wilt u meer flexibiliteit? Kies dan voor BMW flex lease. Door BMW Flex Lease (soms ook wel Short Lease genoemd) als optie toe te voegen aan uw Private Lease of Operational Lease overeenkomst heeft u namelijk de flexibiliteit om de overeenkomst vanaf 1 jaar, nadat deze is ingegaan, kosteloos én op elk willekeurig moment te beëindigen. Perfect als u niet meerdere jaren vast wilt zitten aan een leaseovereenkomst. Of als u wilt kennismaken met het leasen van een BMW. Dan is dit uw kans. VOORDELEN VAN BMW FLEX LEASE ✓ Boetevrij opzeggen na 12 maanden ✓ Op alle MINI modellen ✓ Vanaf € 25,- per maand

Ja, dat is mogelijk. U heeft namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u een leasecontract kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat wij het door u ondertekende leasecontract hebben ontvangen.

Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Vooraf is geen goede inschatting te maken over de uitkomst. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de codering(en) en de financiële beoordeling van uw aanvraag of u in aanmerking komt voor een Private Lease contract.

De kosten die NIET zijn inbegrepen in het Private Lease contract zijn: o Brandstof o Parkeerkosten o Wassen of poetsen van de auto o Updates van het navigatiesysteem o Bekeuringen o Tolgelden

SCHADE

Bel het noodnummer op de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij. Zij geven aan of u hiervoor verzekerd bent en of u het ook bij ons kan laten herstellen.FAQ EV en Hybride

Bij spotrepair hoeft het beschadigde onderdeel niet helemaal opnieuw gespoten of hersteld te worden. Wij herstellen de beschadiging zonder dat u achteraf kleurverschil ziet.

Auto’s worden in meerdere laklagen gespoten. Als de verf onder de eerste laklaag niet beschadigd is, is het niet nodig om de auto opnieuw te spuiten. Bij kleinere krassen kan de beschadiging vaak met een zogenaamde spotrepair worden hersteld. Als de krassen heel groot of diep zijn dan moet de auto of een deel ervan opnieuw gespoten worden.

Iedere schade vraag is maatwerk daarom geven wij u graag een vrijblijvende prijsindicatie hoeveel het spuiten van uw auto gaat kosten.

Iedere kras of schade is maatwerk. Daarom kijken we graag eerst naar de schade om een goede prijsindicatie te kunnen geven.

SHOWROOM

08.00-17.00

Wij hebben 10 showrooms door heel Nederland. We zitten in Apeldoorn, Alkmaar, Assen, Den-Haag,

WERKPLAATS

Je kunt onze werkplaats niet rechtstreeks bereiken. Onze klantenservice helpt je graag! +31 (55) 5 380 380

Maandag 7:30 -17:30 Dinsdag 7:30 -17:30 Woensdag 7:30 -17:30 Donderdag 7:30 -17:30 Vrijdag 7:30 -17:30 Zaterdag 8:00 -12.30 Zondag Gesloten

Voor vragen of je auto kun je het best contact met ons opnemen via WhatsApp