30 mei 2024Nieuws

GEPRESENTEERD OP DE NÜRBURGRING: DE BMW M4 GT3 EVO

De BMW M4 GT3

BMW M Motorsport heeft de EVO-versie van hun vlaggenschip in de GT-racerij, de BMW M4 GT3, onthuld. De presentatie vond plaats op woensdagavond in de M Showroom aan de ring°boulevard, voorafgaand aan de 24 Uur van de Nürburgring. Vanaf het raceseizoen 2025 zullen zowel de BMW M4 GT3 EVO als de BMW M4 GT4 EVO in actie te zien zijn.

 

De optimalisatie van de BMW M4 GT3 EVO was gericht op verbeterde rijdbaarheid, efficiëntie en betrouwbaarheid, gebaseerd op intensieve feedback van teams en coureurs. Jens Klingmann, Bruno Spengler en Augusto Farfus speelden een sleutelrol bij de tests. De auto heeft een prijs van 578.000 euro, exclusief BTW.

 

 

De nieuwe BMW M4 GT3

De belangrijkste kenmerken van de BMW M4 GT3 EVO

De buitenkant van de BMW M4 GT3 EVO toont aanpassingen aan het chassis, met een lichtere kathodische dompelcoating in plaats van traditionele verf. Kleinere aerospiegels, grotere luchtuitlaten bij de voorwielkasten en een gewijzigde verstelbaarheid van de achtervleugel zorgen voor betere aerodynamische efficiëntie.

De nieuwe stabilisatorstangen voor en achter, grotere remschijven achter, en een fijner af te stellen differentieel dragen bij aan minder bandenslijtage en remslijtage, wat de rijdbaarheid verbetert. De auto heeft ook nieuwe koplampen en achterlichten in LCI-design.

Het "Inception"-ontwerp van BMW Group Designworks integreert digitale en dimensionale thema’s in een gedurfd, contrastrijk mozaïek. Het asymmetrische ontwerp toont de iconische M-kleuren in extruderen, pixelachtige dimensies en omvat een niet-reflecterende matte zwarte zone voor de bestuurder om hun zicht te verbeteren.