5 jun 2024Nieuws

DE GEHEEL NIEUWE BMW 1 SERIE

De BMW 1 Serie, lang beschouwd als een toonaangevende auto in het segment van premium compacte auto's, introduceert zijn vierde modelgeneratie. Deze nieuwe BMW 1 Serie, gekenmerkt door een dynamisch design en uitgebreide technische innovaties, versterkt zijn positie als een van de sportiefste auto's in zijn klasse. De nieuwe BMW 1 Serie is leverbaar vanaf €41.507,- en staat vanaf oktober 2024 in al onze showrooms.

 

De nieuwe BMW 1 Serie

Het design van de nieuwe BMW 1 Serie

De nieuwe BMW 1 Serie valt op door zijn sportieve uitstraling en kenmerkende BMW proporties. De auto heeft een langere lengte van 4.361 millimeter, een breedte van 1.800 millimeter, en een hoogte van 1.459 millimeter. De wielbasis bedraagt 2.670 millimeter. Het design is verder verfijnd met een vlakke voorzijde, een brede BMW nierengrille en standaard LED koplampen met opvallende verticale elementen.


Het interieur van de nieuwe BMW 1 Serie is volledig leervrij en biedt ruimte voor vijf personen. De stoelen zijn bekleed met duurzame materialen zoals Econeer en Veganza. Het dashboard is uitgerust met het BMW Curved Display, dat bestaat uit een 10,25-inch infodisplay en een 10,7-inch Touch Control Display. De geavanceerde digitale technologieën zorgen voor een intuïtieve bediening en een premium rijervaring.

 

PERSONALISATIE VAN DE NIEUWE BMW 1 SERIE

BMW biedt voor de nieuwe 1 Serie een scala aan personalisatieopties. Klanten kunnen kiezen uit twee uni en zeven metallic carrosseriekleuren, vier BMW Individual carrosseriekleuren en een breed scala aan BMW Individual speciale carrosseriekleuren. Voor het eerst is de BMW 1 Serie ook leverbaar met een optioneel contrasterend zwart dak.

Het M Sportpakket en M Sport Design zijn optionele uitrustingen die de sportiviteit van de BMW 1 Serie verder accentueren. Aan de top van het gamma staat de BMW M135 xDrive, aangedreven door een 221 kW (300 pk) sterke viercilinder-in-lijn benzinemotor. Deze versie biedt een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 4,9 seconden.

 

MOTOREN EN VEILIGHEID

De nieuwe generatie motoren van BMW, inclusief de driecilinder benzinemotor in de BMW 120 en de viercilinder dieselmotor in de BMW 120d, zijn uitgerust met 48v Mild Hybrid technologie en gekoppeld aan een 7-traps Steptronic automaat met dubbele koppeling. Het onderstel van de BMW 1 Serie is verder verbeterd voor een optimale wegligging, stuurprecisie en dynamiek in bochten.

De nieuwe BMW 1 Serie biedt een uitgebreid assortiment rijassistentiesystemen, waaronder de Driving Assistant en Parking Assistant. Optioneel zijn geavanceerde systemen zoals de Steering and Lane Control Assistant en Automatic Speed Limit Assist. De Parking Assistant Professional maakt het mogelijk om de auto te parkeren en manoeuvreren via een smartphone.

 

De voorkant van de nieuwe BMW 1 SerieDe achterkant van de nieuwe BMW 1 SerieHet interieur van de nieuwe BMW 1 SerieDe stoelen in de nieuwe BMW 1 SerieDe nieuwe BMW 1 Serie achterkant