15 aug 2023Nieuws

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan

bmw_5_serie_sedan_exterieur_dusseldorp_bmw

DYAMISCHER DAN OOIT!

Een veelvoud aan digitale innovaties en voor het eerst met volledig elektrische aandrijving – dat is de nieuwe BMW 5 Serie Sedan. Als BMW i5 neemt de nieuwste generatie van de meest succesvolle zakensedan ter wereld de leiding op weg naar duurzame premium mobiliteit in het hogere middensegment.

DE MEEST SUCCESVOLLE ZAKENSEDAN TER WERELD.

Dynamischer dan ooit, een veelvoud aan digitale innovaties en voor het eerst met volledig elektrische aandrijving – dat is de nieuwe BMW 5 Serie Sedan. Als BMW i5 neemt de nieuwste generatie van de meest succesvolle zakensedan ter wereld de leiding op weg naar duurzame premium mobiliteit in het hogere middensegment. Elektrificatie, een geavanceerde BMW iDrive Curved Display met ‘QuickSelect’, nieuwe digitale services en meer duurzaamheid in de gehele productlevenscyclus zijn de toekomstgerichte kenmerken die een grote rol spelen in de huidige transformatie van BMW Group. Naast volledig elektrische variant, de BMW i5, komen er ook plug-in hybride modellen en zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren met 48-volt Mild Hybrid technologie. Net als de voorgaande modelgeneraties vindt de productie van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan plaats in de BMW Group fabriek Dingolfing, waar ook de elektromotoren en hoogvoltage-accu’s voor de BMW i5 worden geproduceerd. De Nederlandse marktintroductie van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan is in oktober 2023. De nieuwe BMW 5 Serie Sedan zal beschikbaar zijn vanaf een consumentenadviesprijs van € 65.379,- als BMW 520i Sedan. De volledig elektrische BMW i5 zal een consumentenadviesprijs hebben vanaf € 77.572,- in de vorm van de BMW i5 eDrive40. De volledig elektrische M Performance variant BMW i5 M60 xDrive zal beschikbaar zijn voor een consumentenadvies prijs vanaf € 108.427,-. Sportieve elegantie en opvallende uitstraling met een nieuwe designtaal. Een heldere en minimalistische designtaal benadrukt de sportieve elegantie en uitstraling van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan. Ten opzichte van het voorgaande model is de nieuwe generatie 97 mm langer geworden, met een lengte van 5.060 mm in totaal. De breedte nam met 32 mm toe tot 1.900 mm en de hoogte met 36 mm tot 1.515 mm. De wielbasis is met 20 mm toegenomen en meet nu 2.995 mm.

De voorzijde van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan valt op door een moderne interpretatie van de kenmerkende dubbele koplampen en de BMW nierengrille. Bijna verticaal geplaatste LED elementen doen dienst als richtingaanwijzers en dagrijverlichting. De BMW nierengrille zorgt voor een breed aanzicht en is optioneel ook te voorzien van BMW ‘Iconic Glow’ nierengrilleverlichting. Het atletische zijaanzicht wordt bepaald door een hoge schouderlijn, krachtige oppervlakken en twee nauwkeurig geplaatste karakterlijnen. De zwarte dorpelverbreders, verzonken portiergrepen en het nummer 5 in reliëf onderaan de C-stijl zijn echte blikvangers. De dynamische en langgerekte proporties komen samen in een krachtige achterzijde. Een chromen strip scheidt de horizontale achterlichten, die opvallen door een nieuwe, expressieve interpretatie van de kenmerkende L-vorm. Om het dynamische karakter van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan verder te versterken zijn er het optionele M Sportpakket en het M Sportpakket Pro. Het kleurenpallet bij de introductie is reeds beschikbaar met drie BMW Individual carrosseriekleuren.