19 jun 2024Nieuws

DE NIEUWE BMW X3

De nieuwe BMW X3

BMW presenteert met trots de geheel nieuwe BMW X3, een vernieuwde Sports Activity Vehicle (SAV) die de lat hoger legt op het gebied van veelzijdigheid, rijplezier en elegantie. De vierde generatie BMW X3 straalt een dynamische elegantie uit dankzij een vernieuwde designtaal, hoogwaardige materialen en een verbeterde standaarduitrusting. De marktintroductie is gepland voor het vierde kwartaal van 2024 in Europa en de VS, en vanaf januari 2025 in andere markten. In Nederland is de BMW X3 30e xDrive beschikbaar vanaf €67.815,-.

Contact opnemen

 

De nieuwe BMW X3 biedt een breed scala aan aandrijflijnen, waaronder efficiënte benzine- en dieselvarianten en een Plug-In Hybride BMW X3 30e xDrive. Deze laatste kan een elektrische reikwijdte van 86-89 kilometer bereiken volgens de WLTP-testcyclus, dankzij de nieuwste eDrive technologie. De BMW X3 30e xDrive Plug-In Hybride combineert een 2.0-liter viercilinder benzinemotor met een elektromotor voor een systeemvermogen van 299 pk.

Het topmodel, de BMW X3 M50 xDrive, beschikt over een 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor met Mild Hybrid technologie en een systeemvermogen van 398 pk. Deze aandrijflijn, gecombineerd met M Sportonderstel en M specifieke designkenmerken, levert indrukwekkende prestaties met een acceleratie van 0-100 km/u in 4,6 seconden.

 

Het interieur van de nieuwe BMW X3

Het design van de BMW X3

Het ontwerp van de BMW X3 combineert robuuste SAV-functionaliteit met een premium ambiance. Het exterieur is gemoderniseerd met een monolithisch totaalbeeld, terwijl de auto 47 millimeter langer en 29 millimeter breder is geworden dan zijn voorganger. De karakteristieke BMW-kenmerken zoals de grote nierengrille en LED-koplampen dragen bij aan de zelfverzekerde uitstraling.

Het interieur biedt een sportieve premium sfeer met veel ruimte. Hoogtepunten zijn onder andere de BMW Curved Display, BMW Interaction Bar en nieuw ontworpen sportstoelen bekleed met Econeer, gemaakt van secundair materiaal. De laadruimte varieert van 570 tot maximaal 1.700 liter, afhankelijk van de modelvariant.

 

De nieuwe BMW X3 M50Zijaanzicht van de nieuwe BMW X3De achterlichten van de BMW X3De grille van de BMW X3De voorzijde van de BMW X3