15 mei 2024Nieuws

MEER BPM OP PHEV'S

Hybride BPM

Het belastingvoordeel op plug-in hybride voertuigen is tot nu toe zeer gunstig vanwege de theoretisch lage CO2-uitstoot. Vanaf 1 januari 2025 zal dit veranderen met de invoering van de Euro 6e-bis norm. Dit betekent dat het gunstige belastingtarief tot het verleden zal behoren. Wat houdt dit in voor u?

Uitstoot in de praktijk meer dan verwacht

De Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen (bpm) wordt bepaald op basis van de CO2-uitstoot van een voertuig. Hoewel hybride voertuigen theoretisch een zeer lage uitstoot hebben, blijkt uit onderzoek dat plug-in hybrides in de praktijk minder elektrisch worden gereden dan voorheen aangenomen, waardoor de werkelijke CO2-uitstoot hoger is dan verwacht. Om deze reden heeft de EU besloten om de regels aan te scherpen met ingang van 1 januari 2025, onder de noemer Euro 6e-bis.

Euro 6e-bis norm

In Europa zijn veel belastingen gebaseerd op CO2-uitstoot, en autofabrikanten moeten voldoen aan strenge regels om de uitstoot te verminderen. De Euro 6e-bis norm introduceert realistischere berekeningen van de uitstoot, waardoor het belastingvoordeel van plug-in hybrides komt te vervallen. Dit zal leiden tot hogere aanschafkosten voor hybride voertuigen.

Wat betekent dit voor u?

Het belastingvoordeel op hybride voertuigen zal vanaf 2025 verdwijnen. Als u overweegt een plug-in hybride aan te schaffen, is het verstandig om dit nog in 2024 te doen, zodat u kunt profiteren van de huidige gunstige tarieven. Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte hybride auto. Bekijk ons actuele aanbod via de knop of breng een bezoek aan een van onze showrooms.

Bekijk ons Plug-in Hybride aanbod