21 sep 2023Nieuws

DUSSELDORP AUTOMOTIVE NEEMT VAN KALFSBEEK OVER

Kalfsbeek

Dusseldorp Automotive neemt de dealerbedrijven van Kalfsbeek over

BMW en MINI dealer Kalfsbeek, met vestigingen in Brielle, Schiedam en Wateringen, wordt overgenomen door Dusseldorp Automotive. Enkele weken geleden hebben de partijen overeenstemming bereikt over een overname en woensdag 20 september jl. is de koopovereenkomst ondertekend. De Kalfsbeek-vestigingen zullen verdergaan onder de naam “Dusseldorp”.

Kalfsbeek is BMW dealer sinds 1963. Gijsbert, Mirjam en Celine Kalfsbeek: “Met deze overname is de positie van de vestigingen voor de toekomst versterkt en blijft de optimale dienstverlening voortbestaan. Wij wensen Dusseldorp heel veel succes en bedanken alle klanten voor het jarenlange vertrouwen en onze fantastische medewerk(st)ers voor hun inzet.”

Dusseldorp Automotive startte in 1959 als eerste officiële BMW dealer van Nederland in Apeldoorn. In de jaren die volgden, vestigde Dusseldorp zich in Deventer en door overnames groeide het bedrijf door met vestigingen in Hoogeveen en Zwolle (2012), Alkmaar, Hoorn en Oostzaan (2016), Den Haag (2019) en Assen en Groningen (2022). Met de vestigingen in Brielle, Schiedam en Wateringen breidt Dusseldorp zijn verzorgingsgebied verder uit in Zuid-Holland.

Richard Dusseldorp, Algemeen Directeur van Dusseldorp Automotive: “We hebben al jaren contact met de familie Kalfsbeek. Mijn vader was in dezelfde periode contractpartner als de huidige eigenaar Gijsbert Kalfsbeek. We zijn de familie Kalfsbeek dankbaar voor de mogelijkheid die zij ons hebben geboden en wij kijken uit naar het moment dat de Kalfsbeek bedrijven officieel onderdeel worden van Dusseldorp Automotive.”

Anne Brons, CEO van BMW Group Nederland, ondersteunt de overname van de Kalfsbeek bedrijven door Dusseldorp Automotive. “Verdere consolidatie draagt bij aan de schaalgrootte die gewenst is om voorop te blijven lopen in digitalisatie, elektrificatie en duurzaamheid. Wij kunnen ons netwerk in de breedte daarmee verder professionaliseren.”

Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zal Kalfsbeek met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 onderdeel worden van Dusseldorp Automotive. Naar verwachting zal de beoogde transactie eind oktober afgerond zijn.