21 mrt 2024Nieuws

BMW ONTHULT VISION NEUE KLASSE X

BMW - Mediapost - Neue Klasse X - Afbeelding - Dusseldorp

BMW heeft vandaag een opwindende kijk op de toekomst van elektrische voertuigen onthuld met het nieuwe BMW Group Vision conceptmodel, de BMW Vision Neue Klasse X. Dit conceptmodel biedt een eerste blik op de Neue Klasse als een Sports Activity Vehicle (SAV), waarbij esthetiek, technologie, duurzaamheid en de filosofie van de Neue Klasse samenkomen in een indrukwekkend nieuw segment.

De BMW Vision Neue Klasse X belichaamt de visie van BMW op de toekomst van mobiliteit en is gepland om in 2025 in productie te gaan in de nieuwe BMW Group Fabriek Debrecen in Hongarije. Dit volledig elektrische model zal een belangrijke stap zijn in BMW's streven naar duurzame mobiliteit en geavanceerde technologieën.

Oliver Zipse, Voorzitter van de Raad van Bestuur BMW AG, benadrukte het belang van de Neue Klasse voor BMW's toekomstige line-up: "De Neue Klasse biedt een diversiteit aan modellen die klanten vandaag de dag en in de toekomst wensen. Van een sportieve sedan en al zijn daarvan afgeleide modellen, tot aan een moderne SAV familie. Op deze manier onderstrepen we dat de Neue Klasse meer dan zomaar een auto is of een specifiek concept is; het is ook een herdefiniëring van BMW als merk, dat tegelijk meer BMW zal uitstralen dan ooit.”

De BMW Vision Neue Klasse X combineert geavanceerde aandrijf- en ondersteltechnologieën met een verfijnd design. Met een focus op elektrificatie, digitale innovatie en circulariteit, belooft dit conceptmodel een superieure rijbeleving te bieden die inspeelt op individuele behoeften van moderne bestuurders.

Een van de hoogtepunten van de BMW Vision Neue Klasse X is de zesde generatie BMW eDrive technologie, die een verbeterde efficiëntie biedt met tot 30% meer rijbereik op een volle accu. Dit wordt gecombineerd met innovatieve software- en hardware-oplossingen, zoals 'super-brains' die verschillende regelsystemen coördineren voor optimale prestaties en rijplezier.

Het design van de BMW Vision Neue Klasse X weerspiegelt een krachtige uitstraling met een moderne interpretatie van BMW's kenmerkende designtaal. Met een focus op duurzame materialen en productiemethoden, draagt de Neue Klasse ook bij aan BMW's inzet voor een lagere CO2-voetafdruk en een circulaire economie.

De lancering van de BMW Vision Neue Klasse X markeert een nieuw tijdperk in BMW's streven naar innovatie en duurzaamheid, en belooft een opwindende toekomst voor elektrische voertuigen en geavanceerde mobiliteitsoplossingen.