Content - geschiedenis foto - header

Onze geschiedenis

Sinds 1909 - Auto's zitten verankerd in ons DNA

Over ons

Auto's zitten verankerd in ons DNA. Al ruim 110 jaar zijn we bezig met mobiliteit, eerst met tweewielers en vrij snel daarna ook met vierwielers. Er is maar één merk dat alles kan op het gebied van twee- en vierwielers en dat is BMW. Niet voor niets zijn we de langst actieve BMW dealer van Nederland. Voor ons is een BMW de ultieme combinatie van elegantie, bruikbaarheid, zakelijkheid en rijplezier. En vooral dat laatste vinden we heel belangrijk. Want hoe mooi, bruikbaar of zakelijk een auto ook is, achter het stuur gaat het vooral om genieten. We willen dat onze klanten plezier beleven aan hun auto. Dat is iets wat BMW als geen ander merk begrepen heeft: rijplezier. Niet voor niets is de slogan van BMW al sinds 1965 'Freude am Fahren' of 'Sheer driving pleasure', wat in Nederland wordt vertaald als 'BMW maakt rijden geweldig'.

17 apr 2024

1909

We nemen je graag even mee in de geschiedenis van Dusseldorp BMW. Het begon allemaal in het jaar 1909. Als familiebedrijf opende Dusseldorp haar tweewielerbedrijf in Lichtenvoorde. Al snel maakte Dusseldorp de overstap naar vierwielers. 

BMW - 1959 - geschiedenis
17 apr 2024

1959

Dankzij de snelle groei van het bedrijf was de familie genoodzaakt om te verhuizen naar een grotere locatie, deze vonden ze in 1959 in Apeldoorn. Nog in datzelfde jaar werd de eerste BMW verkocht en werd Dusseldorp erkend als de eerste Nederlandse BMW-dealer.

BMW 1959 - geschiedenis
17 apr 2024

2004

In 2004 begonnen we met de verkoop van MINI in onze BMW showrooms, maar daar groeiden we al snel uit. MINI bleek een succes en dankzij dat succes hebben we nu showrooms op vijf verschillende plekken in Nederland.

Dusseldorp MINI - geschiedenis - foto
17 apr 2024

2023

In 2023 heeft Dusseldorp Automotive twee vestigingen toegevoegd. Dusseldorp Assen en Groningen horen er nu ook bij. Hierdoor heeft Dusseldorp 10 vestigingen verdeeld over het land!

Dusseldorp BMW - Groningen - foto