De Haagsche Rugby Club

Partnership Haagsche Rugby Club

De Haagsche Rugby Club – kortweg HRC – is al vele jaren toonaangevend in het Nederlandse rugby. De club werd opgericht 10 november 1932 en is daarmee de oudste rugbyclubs in Nederland.

De Haagsche Rugby Club is van oudsher een begrip in Nederland: een echte familieclub met traditionele waarden én een nooit aflatende ambitie om aan de top te willen spelen. In haar bestaand is HRC 14 keer landskampioen geweest.

De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in de faciliteiten van HRC, met als hoogtepunt het openen van het nieuwe clubhuis in 2019. De nieuwbouw werd gerealiseerd boven op het oorspronkelijke clubhuis uit 1969, dat daarmee nog steeds letterlijk het fundament van de club vormt.

Andere recente memorabele gebeurtenissen zijn het tekenen van een partnership met SU Agen, de erkenning als Topsportprogramma door de gemeente Den Haag en het integreren van The Hague Touch in HRC.

De sfeer op de rugbyclub, de omgeving vol traditie, de diversiteit aan jeugd, senioren en ondernemers zorgen voor een schitterende ambiance.