BMW RACING CUP

Dusseldorp BMW Racing Cup

Als Dusseldorp BMW zijn wij nauw betrokken bij de BMW Racing Cup. De BMW Racing Cup is een unieke race cup waarin coureurs met gelijkwaardige auto’s kunnen strijden voor de overwinning.

 

 

Uniek aan de BMW Racing Cup is het ‘Arrive & Drive’ concept: Alle deelnemende auto’s worden door een van de 3 partner teams gerund om gelijkwaardigheid te garanderen. De coureur komt met helm & overall naar het circuit en daar staat de cup-auto klaar om in te stappen en te gaan racen. Dat maakt het voor veel coureurs interessant, want die kunnen zich concentreren op het racen, terwijl alle logistieke en technische zorgen uit handen worden genomen.

 

 

De BMW Racing Cup heeft een kalender met 7 races samengesteld, waarvan er 3 zijn voorzien in Zandvoort en 2 in Assen en 2 in Zolder. Ook is er een flink aantal testdagen beschikbaar voor de deelnemers, zodat zij zich een kunnen maken met de potente BMW M240i Dayvtec. Op de testdagen is er voldoende begeleiding aanwezig om minder ervaren coureurs de fijne kneepjes van het racevak bij te brengen.