Autobanden bij Dusseldorp BMW

AUTOBANDEN KOPEN? BANDEN VOOR ELK SEIZOEN

Wanneer heeft u winterbanden in plaats van zomerbanden nodig? Dusseldorp BMW heeft alle soorten banden, in verschillende prijsklassen en kwaliteiten voor uw BMW. Ook voor uw auto zit de optimale keuze ertussen.


Autobanden zorgen ervoor dat u grip houdt op de weg. De zogenaamde wegvastheid maakt dat u niet gaat slippen of veilig tot stilstand komt. Daarnaast zijn je banden ook heel belangrijk voor de stabiliteit van je auto in bochten en tijdens remmen.


Als het gaat om veiligheid, dan zijn banden één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. De remmen brengen de wielen tot stilstand, maar niet de auto. Het zijn de banden die je auto tot stilstand brengen.

Verschillende soorten banden

VERSCHILLENDE BANDEN

Zomerbanden

Bij warmer weer (>7 graden) rijdt u het veiligst op zomerbanden. Zomerbanden hebben minder lamellen in het profiel, waardoor de band harder blijft. Dit zorgt bij warmer weer voor een kortere remweg.


Winterbanden

Winterbanden hebben een profiel met meer dwars en zigzag geplaatste lamellen, die bij koud weer de beste grip en slijtvastheid bieden. Het rubber van de winterband blijft bij temperaturen onder nul namelijk flexibel.

BANDENMONTAGE

Als u nieuwe autobanden koopt wilt u de banden natuurlijk ook graag op je velg laten plaatsen. Wij monteren de banden natuurlijk graag op uw BMW , dan weet u zeker dat u goed zit. We hebben verschillende montagepakketten. Het is ook belangrijk om de banden te balanceren. Zo vergroot u uw rijcomfort en de banden gaan langer mee.


Meestal duurt de montage van een set nieuwe autobanden een uur, als je een uitgebreider montagepakket kiest anderhalf uur. Zo geregeld dus!




Beste bandenprofiel

Op een gegeven moment zijn uw autobanden aan vervanging toe, dit ziet u vaak aan het versleten profiel van de band. De profieldiepte van je band moet minimaal 1,6 mm zijn. Dit is vastgelegd in de wet.


Wij adviseren u om de banden eerder te laten vervangen. Bij zomerbanden geen wij het advies om banden te vervangen met een profiel onder de 2 en 2.5 mm en bij winterbanden onder de 4 mm. Dit is afhankelijk van het aantal kilometers wat u met de auto rijdt. Als u dit niet doet, rijdt u toch wat minder ontspannen op de weg. Uw remweg zal snel veranderen en de veiligheid gaat met grote stappen achteruit.

Ontdek zomerbanden bij Dusseldorp BMW

LANGER PLEZIER VAN JE BANDEN

Om zo lang mogelijk profijt te hebben van uw nieuwe banden, is het handig ze regelmatig te controleren. Zo heeft u minder kans op een lekke band of andere autopech. Een aantal handige tips om de levensduur van je autobanden te verlengen:


 • Checkmark

  Controleer regelmatig uw profieldiepte

 • Checkmark

  Controleer maandelijks uw bandenspanning

 • Checkmark

  Voorkom trillingen door uw autobanden te laten balanceren

 • Checkmark

  Voorkom scheef-slijtage door uw auto te laten uitlijnen

 • Checkmark

  Rijd op de juiste banden die passen bij het seizoen

 • Checkmark

  Vraag gerust advies aan uw service adviseur


JAARLIJKSE BANDENWISSEL

Elk jaar wisselen er ruim 3 miljoen Nederlanders van winter- naar zomerbanden en andersom. Stijgt de temperatuur boven de 7 graden? Dan is het tijd om zomerbanden onder uw auto te laten monteren. Als u doorrijdt op uw winterbanden dan zullen die sneller slijten en heeft u minder grip op de weg. Het is stukken veiliger om in de zomer ook daadwerkelijk te rijden op zomerbanden. Hoog tijd om de bandenwissel in te plannen. Benieuwd naar de kosten? Kijk dan op de bandenwissel pagina.

Meer over de bandenwisselChevron

ALTIJD BANDEN MET E-KEURMERK

Goede autobanden zijn van zeer groot belang voor een veilige deelname aan het verkeer. Dusseldorp biedt alleen kwalitatief hoogwaardige banden aan. Passend bij uw BMW en altijd met een E-keurmerk. Het E-keurmerk geeft aan dat een autoband een EU-typegoedkeuring heeft en gegarandeerd voldoet aan de eisen die binnen Europa aan autobanden worden gesteld. Door te kiezen voor banden bij Dusseldorp kies u voor kwaliteit, veiligheid op de weg, en uitstekende service.

BALANCEREN EN UITLIJNEN

Een trillend stuur of een licht vibratie in uw stoel tijdens het rijden? Dan is de kans groot dat uw banden gebalanceerd moeten worden. Na het balanceren wordt het gewicht van de auto weer gelijkmatig over de banden verdeeld en zijn die trillingen verleden tijd. Dat rijdt lekker rustig.


Merkt u dat uw BMW de neiging heeft om naar links of rechts te trekken? Dan is het raadzaam om te laten controleren of uw BMW moet worden uitgelijnd. Door uw auto te laten uitlijnen wordt de stand van je wielen weer tot de juiste positie bijgesteld. Zo voorkom je:


 • Checkmark

  Snellere slijtage van je banden

 • Checkmark

  Een hoger brandstofverbruik

 • Checkmark

  Mogelijkheden bij het sturen


bmw_iX1_exterieur_dusseldorp_bmw

VELGEN VOOR JE AUTOBANDEN

Nieuwe velgen nodig? Is uw auto toe aan een upgrade? Bij Dusseldorp hebben wij een ruim assortiment van (lichtmetalen) velgen. Wij helpen u graag bij de juiste keuze!

Bekijk ons assortiment velgen voor uw BMWChevron

WAAROM AUTOBANDEN BIJ DUSSELDORP

Als erkende BMW-dealer begrijpen we het belang van banden die perfect aansluiten bij de prestaties en het rijgedrag van uw BMW. Daarom hebben we een zorgvuldig geselecteerd assortiment van BMW-gecertificeerde banden die garant staan voor uitstekende grip, precisie en veiligheid op de weg.


Onze BMW-autobanden worden vervaardigd met geavanceerde technologieën en materialen die zorgen voor optimale prestaties in verschillende rijomstandigheden. Of u nu op zoek bent naar zomerbanden voor sportief rijden, winterbanden voor betrouwbare grip op gladde oppervlakken, wij hebben de ideale banden voor uw BMW.


Naast de kwaliteit en prestaties van onze banden, bieden we ook deskundig advies en professionele montage. Onze ervaren monteurs zijn volledig vertrouwd met de specifieke vereisten van BMW-voertuigen en zorgen voor een perfecte installatie, balancering en uitlijning van uw nieuwe banden.


Bij Dusseldorp BMW streven we naar de hoogste normen van klantenservice en tevredenheid. We begrijpen dat uw BMW meer is dan alleen een auto; het is een passie. Daarom zorgen we ervoor dat u met vertrouwen en gemoedsrust de weg op kunt, wetende dat uw BMW is uitgerust met de beste autobanden die er zijn.


Wacht niet langer en verhef uw BMW-rijervaring naar een nieuw niveau. Bezoek vandaag nog Dusseldorp BMW en ontdek ons uitgebreide assortiment BMW-autobanden. Met onze premium banden en toonaangevende service kunt u volop genieten van de ultieme rijervaring die alleen een BMW kan bieden. Rij met vertrouwen, rij met Dusseldorp BMW!"

BMW BANDENVERZEKERING

De BMW bandenverzekering met tot 100% vergoeding voor diverse soorten bandenschade is 36 maanden geldig. De BMW bandenverzekering geldt voor alle originele complete wielsets die via uw BMW dealer of BMW Service Partner zijn aangeschaft. Bovendien geldt die voor alle af fabriek gemonteerde banden. In het eerste jaar worden de kosten 100% vergoed. In het tweede jaar voor 75% en het derde jaar 50%.


De BMW bandenverzekering omvat:

 • Checkmark

  Schade veroorzaakt door een scherp voorwerp (bijvoorbeeld een spijker of gebroken glas)

 • Checkmark

  Schade door het raken van een stoeprand

 • Checkmark

  Schade als gevolg van vandalisme

 • Checkmark

  Diefstal van banden

 • Checkmark

  Dekking

 • Checkmark

  Schaderegeling

Vraag een offerte aan voor nieuwe banden