bmw_iX3_exterieur_dusseldorp_bmw

ELEKTRISCH RIJDEN

ELEKTRISCH OF HYBRIDE RIJDEN?

Hoewel de overstap groot lijkt naar een volledig elektrische of Plug-in Hybride BMW, hoeft dit in de praktijk helemaal niet zo te zijn. Steeds meer mensen stappen over van een benzine of diesel aangedreven BMW naar een volledig elektrische of Plug-in Hybride variant. We merken echter dat er nog genoeg mensen rondlopen met vragen over (deels) elektrisch rijden, waaronder het opladen van een volledig elektrische BMW of Plug-in Hybride aan huis of onderweg. Wij hebben daarom onze product expert Jan gevraagd om de belangrijkste zaken omtrent het opladen van uw (deels) elektrische aangedreven BMW duidelijk speciaal aan u uit te leggen. Heeft u na het lezen van dit artikel nog steeds vragen over het rijden in een volledig elektrische of Plug-in Hybride BMW? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder! Elektrisch of (Plug-in) Hybride rijden is de laatste jaren erg populair geworden. Wat zijn nou de verschillen tussen deze auto’s en wat zijn de voordelen? Dat leggen wij je hieronder uit zodat het voor eens en altijd duidelijk is.

Aanbod BMW i4

HET VERSCHIL TUSSEN EEN ELEKTRISCHE EN EEN HYBRIDE AUTO

Een elektrische auto rijdt op een elektromotor in plaats van een brandstofmotor. De auto krijgt zijn energie door oplaadbare batterijen die geïnstalleerd zijn in de auto. Een elektrische auto heeft geen uitlaat maar ziet er in de basis verder wel hetzelfde uit als een auto met een brandstofmotor. Wanneer de auto wordt gestart pakt de omzetter stroom van de batterijen en stuurt dit door naar de elektromotor. Deze zet de elektrische energie vervolgens om in mechanische energie waardoor de auto gaat bewegen.

Een hybride auto maakt gebruikt van twee motoren. Namelijk van een verbrandingsmotor en een elektromotor. Het opladen van een hybride auto gaat vanzelf doordat de remenergie wordt teruggewonnen tijdens het afremmen en uitrollen. De auto slaat deze energie op om het vervolgens slim te gebruiken. De hybride auto is er in twee varianten namelijk; de mild-hybrid en de Plug-in-Hybride.

Een Plug-in Hybride (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle) combineert een benzinemotor, een elektromotor en een hoogvoltage-accu – en daarmee het beste uit twee werelden. Daarmee verminderen het brandstofverbruik en de CO₂ emissie. De samenwerking tussen beide systemen biedt bovendien extra prestaties en acceleratievermogen.

Een Plug-in Hybride kan aan een stopcontact, een Wallbox en een openbare laadpaal worden opgeladen. De maximale efficiëntie van een Plug-in Hybride wordt bereikt bij een volledig opgeladen batterij, dus moet bij voorkeur thuis of op het werk een oplaadmogelijkheid aanwezig zijn.


Ontdek de voordelen van een BMW hybride.

  • Checkmark

    Rijd korte afstanden geheel elektrisch

  • Checkmark

    Betaal minder voor wegenbelasting

  • Checkmark

    Minder uitstoot dan een reguliere brandstofmotor

VOORDELEN ELEKTRISCH RIJDEN

✓ Elektrisch rijden is goedkoper. Dit komt doordat de prijs per kilometer lager is en de overheid regelingen in het leven heeft geroepen om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken.

✓ Elektrisch rijden is beter voor het milieu. Elektrische auto’s produceren geen stikstofoxiden en fijnstof. Ook stoten ze geen CO2 uit tijdens de productie en het rijden. Als je daarnaast ook nog je eigen stroom opwekt door bijvoorbeeld zonnepanelen ben je helemaal goed bezig voor het milieu.

✓ De auto is stil en heeft minder onderhoud nodig. De elektrische auto heeft weinig mechanische onderdelen en weinig draaiende slijtage onderdelen. Hierdoor hoeft de auto minder vaak naar de garage voor onderhoud. Daarnaast hoef je ook geen olie of oliefilter te vervangen. Door het ontbreken van olie, fossiele brandstoffen en een uitlaat heb je ook minder last van stank en geluid.

✓ Elektrische auto’s rijden sportief. Veel rijders vinden de acceleratie bij een elektrische auto verslavend. De auto’s hebben ongeacht de snelheid veel koppel beschikbaar. Hierdoor ben je bij ieder stoplicht snel weg.

ELEKTRISCH NIEUW

Bekijk de voorraad
BMW i4 - Voorzijde

ELEKTRISCHE OCCASIONS

Bekijk de voorraad
BMW iX

BMW CHARGING

Als eerst wil ik u kennis laten maken met het begrip BMW Charging. Hiermee voorziet BMW namelijk alle laadoplossingen aan haar klanten. Met BMW Charging maakt BMW elektrisch rijden zo gemakkelijk, transparant en flexibel mogelijk. Wanneer u een volledig elektrische BMW of Plug-in Hybride aankoopt, dan is deze altijd standaard voorzien van een BMW Charging Card en een laadkabel voor openbaar laden. Afhankelijk van uw wensen, kunt u aanvullende producten en diensten van BMW Charging kiezen. Mijn collega’s en ik adviseren hier u graag mee.

Eenvoudig laden

Flexibele laadmogelijkheden

Transparante kosten

Elektrisch Rijden

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE OPLAADSTATION BIJ U IN DE BUURT

Bent u benieuwd naar alle laadstations binnen het netwerk van BMW Charging of wilt u kijken waar zich de dichtstbijzijnde laadstations bij u in de buurt bevinden? Klik dan op de link hierond

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE OPLAADSTATION