1 mrt 2024Nieuws

OFFICIËLE START PRODUCTIE NIEUWE BMW 5 SERIE TOURING

Productie gestart van de nieuwe BMW 5 Serie Touring

BMW Group Plant Dingolfing heeft vandaag de officiële start van de productie van de nieuwe BMW 5 Serie Touring gevierd. De nieuwkomer is het eerste premium voertuig in zijn segment dat niet alleen beschikt over een benzinemotor, diesel of plug-in hybride aandrijving, maar ook over een volledig elektrische aandrijving. Dat maakt de BMW i5 Touring het vierde volledig elektrische model dat in nog geen drie jaar in serieproductie wordt genomen bij Plant Dingolfing.

"Onze BMW 5 Serie Touring is vooral belangrijk voor Duitsland en de Europese markt, en veel klanten hebben erop gewacht," zei Plant Directeur Christoph Schröder. Maar eind mei is het wachten voorbij, want dan bereikt de nieuwe Touring - nu in zijn zesde generatie - de showrooms van dealers en worden de eerste auto's aan klanten overhandigd. Het nieuwe model is nu al te bestellen.

Sinds de lancering van de eerste generatie in 1991 is Plant Dingolfing in Neder-Beieren de enige producent van de BMW 5 Serie Touring, met meer dan 1,2 miljoen geproduceerde exemplaren in de loop der jaren. Net als zijn voorganger wordt de nieuwe BMW 5 Serie Touring - ongeacht de aandrijving - flexibel geproduceerd naast de BMW 5 Serie Sedan en BMW 4 Serie en 6 Serie modellen, allemaal op één productielijn. Investeringen in de fabriek voor de nieuwe BMW 5 Serie Touring bedragen ongeveer 80 miljoen euro.

"Voor ons hier in Dingolfing maakt de BMW 5 Serie deel uit van ons DNA," legde Plant Directeur Christoph Schröder uit, "en de lancering van de nieuwe Touring vertegenwoordigt de volgende stap in de vernieuwing van onze succesvolle modelreeks." Vorig jaar vertegenwoordigden BMW 5 Serie voertuigen ongeveer een derde van de output van Dingolfing. Maar met de Touring nu beschikbaar, kunnen de aantallen in 2024 aanzienlijk stijgen, mogelijk tot bijna 50 procent.

 

 

 

Meer over de nieuwe BMW 5 Serie Touring