Duurzaamheid bij BMW Group

Duurzaamheid bij Dusseldorp BMW

Samenwerken aan een duurzame toekomst!

Duurzaamheid bij Dusseldorp

Bij Dusseldorp vinden we het belangrijk dat we voorop lopen wat betreft innovatie, moderne techniek en duurzame mobiliteit. We werken daarom hard aan een duurzame toekomst. Zo hebben we bijvoorbeeld in Oostzaan een vestiging dat vrijwel CO2-neutraal opereert dankzij onder andere zonnepanelen en een duurzaam klimaatsysteem. Ben jij benieuwd wat wij bij Dusseldorp allemaal doen om zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te ondernemen? Lees dan snel verder!

Duurzame Klimaatsystemen

Duurzame klimaatsystemen

Dusseldorp Oostzaan is de meest duurzame vestiging van Dusseldorp. Het pand in Oostzaan opereert vrijwel CO2-neutraal dankzij onder andere zonnepanelen, maar ook dankzij verschillende andere klimaatsystemen. Zo hebben we in Oostzaan aparte ruimtes met bewegingssensoren en een thermostaat die bepalen of een ruimte gekoeld of verwarmd moet worden. De showroom in Oostzaan heeft geen airco. In plaats daarvan gaan de bovenste ramen automatisch open wanneer het te warm wordt in de showroom en het systeem het niet meer genoeg kan koelen. Als de ramen opengaan en de warme lucht naar boven stijgt wordt deze automatisch naar buiten gedrukt waardoor de warme lucht niet meer blijft hangen en het koeler wordt in de showroom. Daarnaast zijn er diepe vensterbanken en luifels die zorgen voor de juiste temperatuur.

Oostzaan als voorbeeld

In de afgelopen twee jaar hebben we 86.520,77 kg CO2-uitstoot vermeden en 2.582 bomen geplant dankzij de zonnepanelen in Oostzaan

Dusseldorp BMW
Zonnepanelen en Laadinfra

Zonnepanelen en laadinfra

Voor alsnog is Oostzaan het enige pand met zonnepanelen. De stroom die wij hiermee opwekken leveren we terug aan het net. Vanuit het net word het hele pand vervolgens voorzien van stroom. Het doel is om in 2025 te starten met het plaatsen van zonnepanelen op de andere vestigingen. Het plaatsen van de zonnepanelen zal dan worden gecombineerd met het verzwaren van de laadvoorzieningen van elektrische auto’s. Dit zal gebeuren in de vorm van een zelf schakelend systeem. Het is dan de bedoeling dat de energie vanuit de zonnepanelen eerst gebruikt gaat worden om de laadpalen te voorzien en daarna de stroom pas te gebruiken voor de rest van het pand. Ook zal de resterende stroom worden opgeslagen zodat dit later kan worden gebruikt.

Daarnaast hebben we recent, als een van de eerste dealers in Nederland, een grote investering gedaan in elektrificatie. Op iedere vestiging van Dusseldorp zijn er snelladers geplaatst om het elektrisch rijden te stimuleren.

LED Verlichting

LED verlichting

Bij Dusseldorp BMW zijn wij bezig met het vervangen van alle lichtbronnen voor LED verlichting, het doel is dat dit binnen de komende twee jaar is afgerond. In alle vestigingen zal de conventionele verlichting worden vervangen voor een duurzamere LED variant. LED verlichting heeft voor Dusseldorp Automotive namelijk meerdere voordelen.

LED verlichting is prettiger om in te werken. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat LED verlichting positieve gevolgen heeft op prestaties van werknemers. Bij Dusseldorp is dit voornamelijk in de werkplaats het geval. Monteurs staan nu niet meer langer in hun eigen schaduw te werken door de verschillende lichtbronnen die overal zijn gemonteerd. Ook in de kantoren heeft de LED verlichting positieve gevolgen, werknemers kunnen zich dankzij deze verlichting namelijk beter concentreren en hebben minder hoofdpijn. Met LED verlichting dragen wij bij Dusseldorp een steentje bij aan het milieu. Doordat LED lampen een stuk langere levensduur hebben en veel minder energie verbruiken, zijn deze lampen een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld gloeilampen of hallogeenlampen. Daarnaast worden er bij de productie van LED lampen minder schadelijke materialen gebruikt en is de CO2 uitstoot een stuk minder.

Duurzaamheid