Duurzaamheid bij Dusseldorp BMW

DUURZAAMHEID BIJ DUSSELDORP BMW

Samenwerken aan een duurzame toekomst!

DUURZAAMHEID BIJ DUSSELDORP

Bij Dusseldorp vinden we het belangrijk dat we voorop lopen wat betreft innovatie, moderne techniek en duurzame mobiliteit. We werken daarom hard aan een duurzame toekomst. Zo hebben we bijvoorbeeld in Oostzaan een vestiging dat vrijwel CO2-neutraal opereert dankzij onder andere zonnepanelen en een duurzaam klimaatsysteem. Ben jij benieuwd wat wij bij Dusseldorp allemaal doen om zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te ondernemen? Lees dan snel verder!

Duurzame Klimaatsystemen

DUURZAME KLIMAATSYSTEMEN

Dusseldorp Oostzaan is de meest duurzame vestiging van Dusseldorp. Het pand in Oostzaan opereert vrijwel CO2-neutraal dankzij onder andere zonnepanelen, maar ook dankzij verschillende andere klimaatsystemen. Zo hebben we in Oostzaan aparte ruimtes met bewegingssensoren en een thermostaat die bepalen of een ruimte gekoeld of verwarmd moet worden. De showroom in Oostzaan heeft geen airco. In plaats daarvan gaan de bovenste ramen automatisch open wanneer het te warm wordt in de showroom en het systeem het niet meer genoeg kan koelen. Als de ramen opengaan en de warme lucht naar boven stijgt wordt deze automatisch naar buiten gedrukt waardoor de warme lucht niet meer blijft hangen en het koeler wordt in de showroom. Daarnaast zijn er diepe vensterbanken en luifels die zorgen voor de juiste temperatuur.

Zonnepanelen en Laadinfra

ZONNEPANELEN EN LAADINFRA

Voor alsnog hebben wij in Oostzaan en Groningen zonnepanelen op het dak liggen. Het doel is om in 2025 te starten met het plaatsen van zonnepanelen op de andere vestigingen. Het plaatsen van de zonnepanelen zal dan worden gecombineerd met het verzwaren van de laadvoorzieningen van elektrische auto’s. Dit zal gebeuren in de vorm van een zelf schakelend systeem. Het is dan de bedoeling dat de energie vanuit de zonnepanelen eerst gebruikt gaat worden om de laadpalen te voorzien en daarna de stroom pas te gebruiken voor de rest van het pand. Ook zal de resterende stroom worden opgeslagen zodat dit later kan worden gebruikt.

Daarnaast hebben we, als een van de eerste dealers in Nederland, een grote investering gedaan in elektrificatie. Op iedere vestiging van Dusseldorp zijn er snelladers geplaatst om het elektrisch rijden te stimuleren.

LED Verlichting

LED VERLICHTING

Bij Dusseldorp BMW zijn wij bezig met het vervangen van alle lichtbronnen voor LED verlichting, het doel is dat dit binnen de komende twee jaar is afgerond. In alle vestigingen zal de conventionele verlichting worden vervangen voor een duurzamere LED variant. LED verlichting heeft voor Dusseldorp Automotive namelijk meerdere voordelen.

LED verlichting is prettiger om in te werken. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat LED verlichting positieve gevolgen heeft op prestaties van werknemers. Bij Dusseldorp is dit voornamelijk in de werkplaats het geval. Monteurs staan nu niet meer langer in hun eigen schaduw te werken door de verschillende lichtbronnen die overal zijn gemonteerd. Ook in de kantoren heeft de LED verlichting positieve gevolgen, werknemers kunnen zich dankzij deze verlichting namelijk beter concentreren en hebben minder hoofdpijn. Met LED verlichting dragen wij bij Dusseldorp een steentje bij aan het milieu. Doordat LED lampen een stuk langere levensduur hebben en veel minder energie verbruiken, zijn deze lampen een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld gloeilampen of hallogeenlampen. Daarnaast worden er bij de productie van LED lampen minder schadelijke materialen gebruikt en is de CO2 uitstoot een stuk minder.

Zonnepanelen bij Dusseldorp Den Haag

VERDUURZAMING BIJ DUSSELDORP DEN HAAG MET ZONNEPANELEN

Onze vestiging in Den Haag heeft recent een nieuwe stap gemaakt naar een groenere toekomst. Dankzij de plaatsing van maar liefst 597 hoogwaardige glas-glas zonnepanelen is onze showroom nu voor meer dan de helft zelfvoorzienend. Met een performance ratio van 85% wordt nu 60% aan kosten bespaard.

Deze investering in duurzaamheid versterkt onze toewijding aan een groenere toekomst. Bij Dusseldorp zetten we stappen in de richting van duurzamere mobiliteit en we zijn blij om onze impact te kunnen vergroten.

DUSSELDORP BMW ERKEND DUURZAAM +

Dusseldorp BMW is officieel Erken Duurzaam + gecertificeerd. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is het bewijs dat Dusseldorp BMW duurzaam ondernemen in alle facetten van de bedrijfsvoering heeft verankerd.

Duurzaam betekent dus ook dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Daarnaast is duurzaam handelen voor ons een belangrijke bedrijfswaarde. Met het Erkend Duurzaam + certificaat garanderen wij toekomstbestendigheid, besparingen op energie en het verlagen van onze CO2-footprint. Hiermee nemen wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid ten opzichte van mens, milieu en maatschappij.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM.

DUURZAAMHEID

Dusseldorp Oostzaan
Over Dusseldorp

Er is maar één merk dat alles kan op het gebied van twee- en vierwielers en dat is BMW. Niet voor niets zijn we de langst actieve BMW dealer van Nederland. Voor ons is een BMW de ultieme combinatie van elegantie, bruikbaarheid, zakelijkheid en rijplezier.

Elektrisch Rijden
Blogs over Elektrisch Rijden

Overstappen op elektrisch rijden kan soms best wel spannend zijn omdat de elektrische wereld voor veel bestuurders nog onbekend is. Daarom proberen wij bij Dusseldorp BMW alle informatie zo duidelijk mogelijk voor u op een rijtje te zetten.

Duurzaamheid bij Dusseldorp BMW
Duurzaamheid bij BMW Group

Tegenwoordig is het voor bedrijven van groot belang om duurzaam en maatschappelijk te ondernemen. Zo ook voor de BMW Group. De BMW Group gaat de toekomst in met een gloednieuwe strategie dat duurzaamheid naar een nieuw niveau tilt.